У середу, 30 грудня, ввечері поблизу квартири матері рівненського активіста Віталія Шабуніна виявили вибухівку.

Про інцидент стало відомо о 21:20. Про це інформує пресслужба Нацполіції.

У відомстві зазначили, що на місце прибула слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Перед входом до квартири невідомий розмістив саморобний вибуховий пристрій.

Вибухівка складається з чорної коробки та двох гранат. Наразі правоохоронці намагаються встановити осіб, які причетні до злочину. Мотиви вчинку поки теж невідомі.

Що відомо про 36-річного Віталія Шабуніна:

  • Чоловік заявляв про проведення розслідування корупційних схем владної верхівки часів президентства Януковича та Порошенка. За даними «Центру протидії корупції», відкрито 150 кримінальних справ та здійснено низку реформ.
  •  У 2016 році піддавав критиці політиків, депутата Ігоря Кононенка, звинувативши його у змові з метою перебирання прибутків Міністерства охорони здоров'я, та Миколу Мартиненка. Виступав з різкою критикою генпрокурорів Махніцького, Яреми та Шокіна, послідовно вимагаючи їх відставки та покарання.
  • 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва, куди Шабунін прийшов по повістку, у Шабуніна стався конфлікт з Всеволодом Філімоненком, що назвався журналістом. Шабунін вдарив Філімоненка по обличчю за образу своєї колежанки. У відповідь на це Філімоненко дістав газовий балончик та пирснув в обличчя Шабуніна.
  • 23 липня 2020 року в будинку Шабуніна сталася пожежа. Шабунін заявив, що його будинок в селі Гнідин під Києвом було підпалено й зазначив, що за два тижні до пожежі газова служба перевіряла в будинку лічильник. Експертиза підтвердила умисний підпал.
  • Піддається критиці опонентами через високу зарплатню, яку отримує в громадській організації, і придбаний будинок під Києвом площею 120м2 і вартістю 83 тисячі доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ