У четвер, 2 червня, ввечері на Львівщині чоловік намагався вчинити самогубство.

Інцидент трапивсяя на виїзді з Пустомит. 34-річний місцевий мешканець виліз на міст над колією. Про це інформує «Захід.нет» з посиланням на джерело в поліції.

Через самогубця правоохоронці вимушено перекрили міст, яким можна проїхати до міста. Перемовини з чоловіком тривали чотири години. Поліція прибула на місце події о 21 годині 30 хвилин, а врятувати його вдалося аж о 00:30.

Розмову з самогубцем проводив старший оперуповноважений Ігор М. Поліцейському вдалося дізнатися, що чоловік не хоче жити через те, що має особисті проблеми.

Згодом на міст прибула і дружина самогубця. Вона плакала та переконувала його не робити необдуманого вчинку. Перемовини результату не дали. Згодом чоловік спробував стрибнути з мосту. На щастя, «коп» встиг витягнути його назад. Медики оглянули людину та відпустили додому.

Консультантка лінії довіри в коментарі The Village розповіла про причини суїцидів в Україні. З власного досвіду вона зазначила, що в Україні найчастіше самогубства стаються через екстремальні події. Йдеться про революції, економічну кризу та війну. Такі ситуації можуть зламати людину, адже у неї не вистачає емоційних ресурсів для того, щоб це пережити.

До самогубств часто вдаються особи, які втратили роботу та не мають за що годувати сім’ю. Також це роблять військові або ж ветерани, які побували на війні та були шоковані побаченим. Після повернення додому вони не можуть знайти місце у мирному світі. У них виникає посттравматичний стресовий розлад.

Легше пережити такі розлади особам, які мають міцні соціальні зв’язки та підтримку рідних людей. Найважливіше – підтримувати себе навіть у екстремальній ситуації.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ