Супутникові знімки свідчать, що перед та позаду будівлі драматичного театру в Маріуполі були написи великими літерами «Дети» для пілотів авіації.

Про це повідомляє Reuters 

Як зазначається у повідомленні, на супутниковому знімку зробленому 14 березня, видно, що перед фасадом драмтеатру в середмісті Маріуполя та позаду в сквері були написи на асфальті – великими літерами білою фарбою «Дети».

Очевидно, що напис бачили коригувальники вогню та пілоти російської авіації, якщо напис легко побачити із супутників.

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко поінформував, що станом на сьогодні, 17 березня, ситуація у Маріуполі є неймовірно складною.

«Ситуація там катастрофічна, ситуація там жахлива. Поки що ми не маємо якоїсь такої більш-менш стабільної інформації про яку можна було б наразі оповіщати на всю країну», – заявив він.

Нагадаємо, що вдень 16 березня російська авіація скинула надпотужну бомбу на драматичний театр у центрі Маріуполя. У будівлі ховалося близько тисячі мешканців міста. За словами посадовців і військових, у театрі ховалося дуже багато людей з маленькими дітьми. Через запеклі бої до завалів неможливо дістатися і встановити кількість жертв.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ