Про це повідомляє «Польське радіо».

У Польщі ліквідували дві великі підпільні фабрики, де виготовляли цигарки, – неподалік Варшави та в Зеленій Ґурі. У першому випадку злочинці, ймовірно, використовували рабську працю громадян з України.

Як повідомили в Центральному слідчому бюро поліції Польщі, загалом з двох фабрик вилучено більше ніж 8 тонн тютюну та понад 5 мільйонів готових цигарок. Утрати державної скарбниці можуть становити 50 млн злотих (11 млн євро).

«На обох об’єктах були сучасні конвеєри. На фабриці в Зеленій Ґурі впродовж хвилини можна було виготовити 5 тис. цигарок. На іншій – у Прушковському повіті неподалік Варшави – діяли два конвеєри, на кожному з яких упродовж доби можна було виготовити 2 млн незаконних цигарок», – наголосили в поліції.

За неофіційною інформацією, на незаконній тютюновій фабриці неподалік Варшави злочинці використовували рабську працю громадян України. У будинку, крім робочого цеху, було приміщення для проживання. Поліція вважає, що на об’єкті працювало кількадесят осіб, які могли перебувати в Польщі незаконно.

ІА "Вголос": НОВИНИ