Це з’ясували японські біологи, передає «Journal of Vascular Surgery».

Експерименти показали, що поліфенольні сполуки, яких багато у зеленому чаї, позитивно вплинули на стан черевної аорти щурів. Це зменшило шанси розвитку всередині неї аневризми і розриву артерії.

За словами біологів, ці речовини стимулювали клітини аорти виробляти велику кількість білка. Він відповідає за гнучкість і міцність її стінок. Також зелений чай - антиоксидант. Уповільнює природну загибель клітин артерії і пригнічує запальні процеси в ній.

«Японці живуть довше за інші народи Землі. Десятки досліджень свідчать, що понад 80 відсотків японців п'ють зелений чай щодня. Ми вважаємо, що регулярне вживання цього виду чаю може сприяти запобіганню розвитку аневризми черевної аорти. У наших подальших роботах з'ясуємо оптимальну дозу чаю», - каже науковець Хідетоші Масумото.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ