Про це заявив сьогодні генконсул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд під час зустрічі із представниками українських туристичних фірм, передає кореспондент «Вголосу».

Відомо, що цього року можуть ввести нові правила для отримання шенгенської візи, які передбачають сканування відбитків пальців для тих, хто претендує на таку візу. Поки що цю норму не вводять, але прогнозують, що вона може запрацювати цього року.

Представники турфірм повідомили на зустрічі, що мають інформацію про введення таких умов з наступного року.

На запитання кореспондента «Вголосу», чи підходять біометричні дані (вже скановані відбитки пальців) для нових правил отримання шенгенської візи, Ярослав Дрозд заявив, що для візи потрібно буде робити сканування відбитків пальців за місцем подання документів, тобто в консульстві особисто. Мовляв, у нас різні сканери, і сканування відбитків пальців у біометричному паспорті не підійде для отримання шенгенської візи.

Представники туристичних фірм, що були присутні на зустрічі, зазначили, що таке нововведення зі сканування відбитків пальців під час подання документів суттєво зменшить кількість туристів, що користуватимуться послугами фірм. Адже в такому разі замовнику з Дніпропетровська, який замовляє тур зі Львова, доведеться їхати сюди особисто, щоб здати відбитки пальців, а вже вдруге їхати в подорож. А це зайві витрати, на які більшість туристів не погодиться.

ІА "Вголос": НОВИНИ