Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що поточний наступ росіян у Донецькій області може закінчитися захопленням Слов’янська чи Бахмута.

Про це інформує ISW.

Нинішній російський наступ може призвести до обмежених нових територіальних здобутків на Донбасі на північний схід від шосе E40, але, ймовірно, завершиться захопленням Слов’янська чи Бахмута.

За останні кілька тижнів російські війська не досягли значних успіхів у напрямку Слов’янська чи вздовж Сіверсько-Бахмутського виступу і продовжують знижувати свою наступальну потужність у локальних боях за невеликі та відносно неважливі населені пункти по всій Донецькій області, - йдеться у повідомленні. 

Зараз російським військам важко просуватися відносно малозаселеною та відкритою місцевістю.

Як прогнозує ISW, російські війська зіштовхнуться з місцевістю, яка буде набагато сприятливішою для українських захисників, чим ближче вони просунуться до E40 навколо Слов’янська і Бахмута.

Це пояснюється щільністю населення та забудованістю цих територій. Тому нинішній російський наступ на Донбасі, найімовірніше, досягне кульмінації десь уздовж E40 найближчими тижнями, - зазначили у ISW.

20 липня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сформулював розширені географічні цілі російської війни в Україні, підтверджуючи давню оцінку ISW про те, що Росія має територіальну мету за межами Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, у Сумській області з «Градів» обстріляли приміщення Шалигінського лісництва. Одна людина поранена.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ