7 березня 2022 року на Луганщині, обороняючи Україну від московського-рашистських загарбників в бою загинув боєць батальйону «Львів» Роман Рущишин.

Про це інформує кореспондентка «Вголосу» Marianna Popovych.

Нещодавно Героя України провели в останню путь.

Спогади про Романа Рущишина

«Нас послали тунель охороняти. Сказали – ввечері поміняють. Ми приїхали, а за годинку-другу нас гарно накрили. І «гради», і міномет. Ми в кут забились. Там тунель трошки розширявся на півметра. Як почали бити, то ми вчотирьох так забилися. Страшно було. От тоді було найстрашніше. Три години нас так насипали. Я вже почав молитися. Більше нічого зробити не міг. Я, вже коли притихало, чую, що хлопці теж моляться. А ще мороз був, померзли. Як тільки стишилося, то ми почали скакати і співати «Хто не скаче, той москаль». Хлопці з «Артемівська подумали, що ми з розуму посходили», - розповідав загиблий військовий про дні в оточеному Дебальцеві.

«Ми потрапили в засідку, то відразу і не зрозуміли що діється. Бо техніка гуде. Почули постріли, побачили - трассери полетіли. Ми побачили, що по нас стріляють. З мене шолом злетів. Хлопці підхопили і кажуть: «Чий шолом?»» Я потім аж у Львові побачив, що туди потрапила куля, коли шоломи здавали. Там нашльомник був і її не видно було. Та й дірки не було видно», - так коротко Роман згадував про той шлях, тривалістю майже в добу.

Коли Романа вітали з Днем Героїв чи з Днем захисників, то він ніяковів і відповідав: «Та хіба я герой? Я нічого такого особливого не зробив».

Він зазначав, що пішов на війну, оскільки не хоче, «щоби вони прийшли в мій дім. Ви навіть не уявляєте які вони… Це – нелюди!»

Вічна пам’ять загиблому Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ