Російсько-українська війна, що триває вже восьмий рік, поділила сприйняття світу бійців на чорне і біле. У мирному житті, де багато незахищеності, несправедливості та незрозумілості, їм важче.

Про це розповіла волонтер, журналіст Ксенія Клим у прямому етері «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA.

Волонтерка поділилася інформацією, яку отримала на фронті, спілкуючись зі захисниками України.

За її словами, коли запитувала, де їм простіше, хлопці відповідали, що на війні. 

«І це найбільше болить. Вони тікають від такого нашого життя. Для них на війні все зрозуміло – є чорне і біле. А в мирному Львові, Києві, Харкові тощо дуже багато гнилих відтінків цих кольорів. І це важко прийняти», – каже Клим. 

Схід України багато хто бачив як щось далеке. А зараз з’явилася реальна загроза для всієї країни. Прийшов час задіювати себе – йти в загони територіальної оборони, волонтерські організації, а не сидіти на диванах і писати жахливі коментарі про те, що війну хтось придумав. 

«Війна – реальна. Вона дуже жорстока. У ній багато крові та материнських сліз. Тому тяжко спілкуватися з людьми, які звикли купатися в теплих ваннах і не хочуть розуміти, що в нас шалена загроза. Хтось тішиться, що Росія відвела війська. Але ніхто не може знати, як складатиметься ситуація. Перед Путіним шахова дошка, на якій він відпрацьовує свої ходи. Війна закінчиться тільки тоді, коли буде перемога України і поразка Росії, коли ця імперія просто зникне з карти світу», – підсумувала Ксенія Клим.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос«, у Львові розгорівся скандал навколо недолугого піару місцевих чиновників, які на камери записуються ут територіальну оборону, маючи »бронь" від призову до війська. 

ІА "Вголос": НОВИНИ