Бізнес-партнер адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані Лев Парнас отримав $1 млн від юриста українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це заявили американські прокурори під час засідання суду у вівторок, 17 грудня, передає Reuters.

За словами прокурорів, Парнас приховав інформацію про свої фінанси, в тому числі про переведення $1 млн з рахунку в Росії у вересні. Одержувачем коштів була заявлена дружина Парнаса, Світлана Парнас.

Прокурор Ребекка Доналескі повідомила, що платіж надійшов від адвоката Фірташа. При цьому вона вважає неправдоподібною версію Парнаса про те, що виплата $1 млн є позикою дружині Світлані.

Фірташу, одному з найбагатших українських бізнесменів, загрожує екстрадиція в США у справі про хабарництво і створення організованої злочинної групи.

10 жовтня в США заарештували вихідців з колишнього СРСР Льва Парнаса і Ігоря Фрумана, які є партнерами Руді Джуліані.

Їх звинуватили в змові з метою залучення коштів бізнесмена з Росії на фінансування виборчої кампанії президента США Дональда Трампа.

Вони і Джуліані неодноразово зустрічалися з нинішніми і колишніми українськими чиновниками і політиками, щоб отримати компромат на колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина Хантера.

ІА "Вголос": НОВИНИ