В Україні тісно переплелися бізнес, політика, кумівство, хабарництво, тому головна проблема для Президента на сьогодні – це кадрова політика.

Про це «Вголосу» розповів керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко.

За його словами, зміни починати потрібно з перезавантаження правоохоронних органів, перш за все – НАБУ, САП, ДБР – і не лише шляхом зміни їх керівників, а й зміни законів, які регулюють їхню діяльність.

«Бо якщо глянути на порядок формування відповідних конкурсних комісій, хто входить до їх складу, як вони призначалися, щоб зрозуміти, що про незалежність там можна лише мріяти. Тому варто було б, як мінімум, повернути підконтрольність цих органів одній із гілок влади, щоб, наприклад, було зрозуміло, що за діяльність керівника ДБР відповідає, наприклад, Президент України, у якого є прізвище та ім’я», - уточнив експерт.

Та додав: «Другий серйозний блок – це ліквідація численних корупційних схем, закладених попередньою владою в чинне законодавство. До прикладу, протягом останніх років десятки тисяч українців, які є представниками бізнесу, так й просто заможні люди, зіткнулися з ситуацією, коли в них «без суду і слідства» з використанням злочинних схем відбирають нерухомість чи корпоративні права. І  поки такі ганебні явища не зникнуть, сподіватися на якісь успіхи навряд чи варто».

Більше читайте тут: «Що робити Зеленському?».

ІА "Вголос": НОВИНИ