Наразі економічна ситуація в Україні залишається стабільною. Причин для паніки зараз не має. Бізнес залишається в Україні та ніхто не планує поки втікати. Навпаки, більшість підтримує та довіряє Збройним Силам України.

Так прокоментував поточну економічну ситуацію під російською загрозою економіст Віктор Гальчинський в етері “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

За його словами, Україна зараз готова до надзвичайної ситуації й економічно. Зокрема, про це свідчить позиція бізнесу. 

Учора було проведено експрес-опитування від Європейської асоціації бізнесу, яка об’єднує український бізнес та європейські інвестиції. Відтак, за результатами опитування, 70% українських компаній з іноземними інвестиціями, членів асоціації продовжують працювати в Україні і мають плани безперебійної діяльності. Тобто готові до різних сценаріїв подій. 

«30% – це компанії, які дозволили персоналу працювати віддалено. 17% просто працюють і не мають, на жаль, жодного плану безперебійної діяльності. 5% підготувались до виїзду за межі України і уважно моніторять ситуацію. І лише 3% керівників компаній з іноземними інвестиціями вже залишили Україну. Також 11% вивезли членів своїх сімей. Тобто загалом бізнес продовжує працювати», – розповів економіст.

Він також  наголосив, що банківська система теж працює в штатному режимі. Однак, регулятором задіяні певні сценарії роботи. Тобто, кожна установа має свій план безперебійної діяльності. 

Також Віктор Гальчинський зауважив, що, звісно, зараз є коливання курсу національної валюти, втім великої паніки не спостерігається.

ІА "Вголос": НОВИНИ