Представники благодійного фонду «Домівка милосердя» побували в містах Київщини, які постраждали від окупації  – Бучі, Ірпені, Гостомеля.

«Ці міста відкрили усьому цивілізованому світу звіряче обличчя російських військових. Це велика трагедія, яка назавжди залишиться відкритою раною на наших серцях. Важко навіть осягнути все, що відчули на собі місцеві мешканці. Майже місяць вони прожили в окупації, зазнаючи обстрілів, тортур та знущань. Пам'ятаємо загиблих, підтримуємо живих і помстимося катам, які вчиняли усі ці звірства», – зазначають у фонді.

Учасники фонду поспілкувалися з місцевими мешканцями та представниками влади й передали необхідні людям речі, а також гостинці зі Львова.  

«Весь світ завмер, коли дізнався про трагедію окупованих українських міст. Від жаху через побачене й від усвідомлення, про що доведеться ще довідатися. Українці об’єднуються навколо спільної трагедії, допомагають один одному в біді, щоб потім разом радіти і святкувати перемогу», – коментує один із засновників фонду «Домівка милосердя», підприємець та меценат Григорій Козловський.

Представники фонду також передали корм для Домівки врятованих тварин, де перебувають тваринки з Бучі, Ірпені та інших міст, які постраждали від дій російських окупантів.

«Усі вони налякані, деякі поранені та потребують лікування. Від війни страждають не лише люди, але й тваринки. Війна показала справжнє обличчя рашистів, які розстрілювали навіть беззахисних тварин. Ми – люди і наше завдання рятувати кожну живу душу», – зазначають у фонді.

ІА "Вголос": НОВИНИ