Сьогодні, 6 травня, в столицю України з робочим візитом прибув держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен.

Відомо, він вже зустрівся з народними депутатами та очільником Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою, пише УНН.

Зазначається, що зустріч з депутатами тривала близько години. На ній, повідомляється, була присутня і заступник Держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд, добре відома в Україні.

На зустрічі депутати та держсекретар США обговорили «концентрацію зусиль на проведенні і захисту реформ», водночас сама зустрічі була «конструктивна і символічна». На ній увагу приділили реформі корпоративного управління, реформі щодо незалежності антикорупційної інфраструктури, питанню верховенства права.

У Твіттер Дмитро Кулеба близько 10 години написав про візит Блінкена: «важливо, що мій колега та друг Ентоні Блінкен здійснює перший візит у цю частину Європи саме до України».

«Зміцнення взаємодії України і США як демократичних союзників у Центральній Європі та Чорному морі — це внесок у безпеку та успіх наших держав і всього євроатлантичного простору», - написав очільник МЗС.
Також повідомляється, що Ентоні Блінкен візьме участь у покладанні квітів на згадку про конфлікт на Донбасі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою і митрополитом Єпіфанієм та відвідає Михайлівський монастир.
Крім того, американський політик має зустрітися з Володимиром Зеленським.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ