Орган цензури в РФ заніс у реєстр заборонених ресурсів блог на платформі WordPress «Путінізм як він є».

На це звернуло увагу видання «Радио Свобода».

Під час спроби зайти на сайт користувачі з РФ бачать стандартну сторінку: «Помилка 451. Доступ до цього ресурсу обмежений відповідно до законодавства Російської Федерації».

Як зазначається, у редакції сайту вважають, що причиною блокування стало рішення Солнцевського районного суду № 2-3520/18 від 20 грудня 2018 року за позовом бізнесмена Сергія Михайлова.

Суд за його клопотанням ухвалив, що Михайлов не був ватажком Солнцевського злочинного угруповання на прізвисько «Михась», про що були публікації на заблокованому ресурсі.

Сайт «Путінізм як він є» виник у 2015 році і, за словами головного редактора Артема Круглова, був задуманий як «енциклопедія путінського режиму». На сайті публікуються статті про темні сторони біографії російського президента – про його мафіозні зв’язки і кримінальні афери. Зокрема, остання публікація присвячена зв’язкам Путіна з ізраїльською злочинністю.

«Вголос» писав, що на День Перемоги на вимогу казахстанської влади було заблоковано кілька регіональних інформаційних ресурсів.

ІА "Вголос": НОВИНИ