Про це повідомила прес-секретар представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у «Facebook».

«Йдеться про повне припинення вогню, закриття кордону, виведення іноземних військових підрозділів і озброєнь, вихід СММ ОБСЄ на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону. Ми наголошуємо: це вкрай важливо напередодні завтрашньої зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки у Берліні», - написала Оліфер.

Також представниця повідомила, що представники ОРДЛО не виконують у повній мірі рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів.

Разом з тим, українська сторона особливо звернула увагу на положення Меморандуму від 19 вересня 2014 року, який, серед іншого, передбачає контроль України за Дебальцевим. Зокрема, цим документом передбачено зупинку підрозділів сторін на лінії зіткнення, яка склалася станом на 19 вересня 2014 року, що був порушений з боку ОРДЛО. Також представниками окремих районів Донецької та Луганської областей не виконаний пункт, де чітко вказано заборону на розміщення важких озброєнь і військової техніки в районі населених пунктів Комсомольське, Кумачове, Новоазовськ, Саханка

Нагадаємо, 18 жовтня Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі провела відеоконференцію за участю представників окупованих територій Донецької і Луганської областей.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ