Через блокування Instagram російські блогери втратять від $200 млн до $2 млрд. Адже більшість з них отримувала основний дохід з цієї соцмережі. Таким чином вони сплачували податки та зміцнювали економіку країни

Про це повідомляє український Forbes.

Дохід російських блогерів, які працювали в Instagram і декларували свої заробітки, – близько 18 млрд рублів ($211,8 млн) 2021 року, вважає асоціація рекламістів IAB Russia. Фізичні особи сплачують 4% податку.

Маркетолог Павло Гуров заявив виданню, що доходи блогерів, які намагаються уникнути оподаткування, приблизно в 10 разів вищі – орієнтовно $2 млрд.

Інші мережі Telegram і ВКонтакте, на які масово намагаються перейти російські блогери, не зможуть забезпечити їм колишній рівень заробітку. Інструменти Telegram не підходять для монетизації контенту, каже український блогер та телеведучий Олексій Дурнєв.

«У Instagram загальна стрічка та алгоритм, який із сотень підписок формує те, що тобі потрібно. У Telegram підписки на блогерів будуть перемішані з особистими повідомленнями та робочими чатами», – каже Дурнєв

Нагадаємо, що починаючи з 24 лютого країни Європейського Союзу витратили на закупівлю російського вугілля, нафти та газу 12,6 мільярда євро.

Раніше ми повідомляли, що росія виходить із Ради Європи. Відповідний лист Міністра закордонних справ Сергія Лаврова вручено Генеральному секретарю організації.

ІА "Вголос": НОВИНИ