Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на главу відомства Андрія Реву.

«З 2012 року осучаснення пенсій припинилося. Це означає, що тим, хто вийшов на пенсію до 2012 року, фактично заморозили виплати. І люди, маючи чималий стаж роботи і хороший заробіток в свій час, отримують зараз не перераховані пенсії. В результаті того, що цей процес було припинено, з 12,5 мільйона пенсіонерів – 7,5 мільйона мають розрахунковий базовий розмір пенсії не менше прожиткового мінімуму», - цитує Реву прес-служба.

Згідно з українським законодавством, при призначенні пенсії людині береться його середня заробітна плата року оформлення пенсії. «Відповідно, ті, хто оформився на пенсію в 2010 році, і ті, хто оформився в 2016-му, мають різний розрахунковий розмір середньої заробітної плати», - зазначається в повідомленні.

Рева вважає, що для вирівнювання пенсій необхідно проводити щорічний перерахунок пенсій або осучаснення. 

При цьому прес-служба зазначає, що держава не може провести осучаснення пенсій через брак коштів у бюджеті Пенсійного фонду.

Тому, за його словами, уряд зараз шукаємо шляхи підвищення легальної зарплати, щоб збільшити надходження єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду. 
Тільки після цього можна буде провести перерахунок пенсій, наголошується в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ