Про це написав у «Facebook» радник міністра внутрішніх справ України, нардеп Антон Геращенко.

«Учора за колишнього заст. начальника ДСНС Василя Стоєцького було внесено заставу в розмірі 1 182 000 грн, і він вийшов із СІЗО із зобов'язанням з'являтися на слідчі дії і в суд.

Вносити заставу, зазначену в рішенні суду, на жаль, передбачено Кримінальним процесуальним кодексом зразка 2012 року і за статтями про корупцію високопоставленими чиновниками. Сьогодні спробу внести аналогічну заставу за Сергія Бочковського заблокував Держфінмоніторинг, який має таке право, для перевірки законності походження коштів, які мають намір внести як заставу», – написав він.

За словами Геращенка, якщо буде встановлено, що гроші, пропоновані як заставу, мають кримінальне походження, то це буде привід для ще однієї кримінальної справи.

«Крім того, у справах про розкрадання, корупцію слідчий і прокурор вимагатимуть арешту майна підозрюваних Бочковського і Стоєцького», – написав Геращенко, зазначивши, що як народний депутат вніс законопроект, відповідно до якого суди матимуть можливість у справах про високопоставлених корупціонерів, у справах про особливо великі розміри хабарів, справах щодо тероризму, сепаратизму, диверсій безальтернативно виносити рішення про утримання під вартою до моменту закінчення слідства.

Нагадаємо, що 25 березня на засіданні уряду в прямому ефірі затримали керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. Їм інкримінують організацію злочинних схем закупівлі пального у приватних компаній за завищеними цінами.

Згодом Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для колишнього голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1 мільйон 184 тисячі гривень. 

ІА "Вголос": НОВИНИ