Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, у рамках поїздки на базі Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (вул. Героїв Майдану, 32) о 10:00 вона зустрінеться з майбутніми військовими.

Ольга Богомолець презентує громаді Львівщини концепцію військово-медичної доктрини України, яку буде ухвалено найближчим часом.

Також Ольга Богомолець надасть інформацію про навчання з тактичної медицини для майбутніх військовослужбовців, які буде проведено для всіх вищих навчальних закладів системи Міністерства оборони України з плануванням прискореного випуску курсантів уже в березні цього року.

Під час навчань курсанти отримують практичні навички із зупинки втрати крові, розблокування дихальних шляхів, рятування від пневмотораксу і методів належного евакуювання поранених. Окрему увагу приділяють навчанню вояків надавати допомогу з використанням будь-яких підручних матеріалів.

Навчання проводять сертифіковані інструктори НАТО й навчені українські спеціалісти з військової тактичної допомоги в бою та сертифіковані інструктори, які навчають солдатів надавати першу допомогу в бою, а військових медиків – догоспітальну допомогу, що розроблено спеціально для військовослужбовців. Ці курси є ідентичними до тих, які проходять солдати країн НАТО і США.

Навчання курсу бійця-рятувальника «COMBAT LIFE SAVER» відбуваються з ініціативи Ольги Богомолець, за сприяння Світового конгресу українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ