Офіційний відеокліп на пісню легендарних Queen «Bohemian Rhapsody» набрало понад 1 мільярд переглядів. Це є рекордом для всіх музичних відео, які були зняті до 1990 року.

Як зазначає відеохостинг YouTube в своєму блозі, кліп на пісню 1975 року «Bohemian Rhapsody» вважається одним із ключових музичних відео, які вплинули на всю музичну індустрію. Він спонукав інших артистів робити подібні відео на свої пісні і встановив «золотий стандарт» на роки вперед. Після досягнення кліпом мільярдної позначки відео перезавантажили на YouTube в HD-дозволі.

«Для нас велика честь, що «Богемна рапсодія» набрала мільярд переглядів на YouTube. Ми хочемо подякувати вам усім і відсвяткувати це досягнення з нашими чудовими шанувальниками по всьому світу», - розповіли засновники Queen гітарист Брайан Мей і барабанщик Роджер Тейлор.

YouTube Music, Universal Music Group і Hollywood Records також оголосили про запуск кампанії «You Are The Champions», яка дозволить фанатам взяти участь у створенні трьох нових, згенерованих користувачами відео для знаменитих треків гурту - «Do not Stop Me Now», «Bohemian Rhapsody» і «A Kind of Magiс».

«Bohemian Rhapsody» неодноразово визнавалася кращою і найпопулярнішою композицією XX століття.  Пісня має незвичайну музичну форму - це шестихвилинна сюїта, що складається з декількох розділів без приспіву: вступ, сегмент балади, оперний перехід, хард-рокова партія і рефлексивна кода. «Bohemian Rhapsody» дала серйозний поштовх кар'єрі гурту Queen, завдяки чому музиканти стали всесвітньо відомі. За даними медіа-холдингу Universal Music Group, пісня подолала позначку 1,5 млрд прослуховувань.

Як писав «Вголос», легендарні Queen перегнали королеву Єлизавету II у рейтингу статків.

ІА "Вголос": НОВИНИ