У Печерському суді Києва сьогодні розпочалося засідання у справі колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського, якого Державне бюро розслідувань підозрює у змові та організації постачання армії у 2016-2018 роках військової техніки низької якості.

Про початок засідання повідомила у соцмережі ексдепутат від «Європейської солідарності» Тетяна Чорновол.

Вона звертає увагу на те, що вперше в історії України запобіжний захід (арешт) суд обирає підозрюваному вже цілий тиждень.

«Таке відчуття, що влада вперто створювала умови, щоб генерал Павловський втік... Адже в справі немає нічого... отож, щоб хоча б чимось її наповнити, владі потрібно, щоб генерал втік. »Зелена« влада, яку очолює дизертир, не розуміє, що бойові генерали не тікають», - пише Чорновол.

За її словами, генерала Павловського звинувачують у збитках для бюджету, оцінюючи їх на суму 445 млн грн, якими було профінансовано виробництво 3 катерів.

«Два з них - спущені на воду, готуються до параду, на них вже два роки піариться Зеленський, третій на верфі, - додає ексдепутатка. - Чому вартість катерів, які вироблені і спущені на воду, яким Зеленський своїм указом дав імена, прокуратура записала у збитки?»

Як заставу для генерала Павловського вимагають 475 млн. грн.

«Нагадаю, з Медведчука 300 млн прокуратура вимагала... Зауважу, з обшуком ДБР прийшло до Павловського на скромну орендовану квартиру. Від МО генерал навіть житло не отримав... Хоча це він командував сектором Д, коли у вересні 2014 року під Маріуполем була зупинена навала регулярної російської армії», - пише Тетяна Чорновол.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань підозрює колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського, двох ексначальників департаменту міноборони, а також голову правління підприємства «Кузня на Рибальському» Валерія Шандру у змові та організації постачання армії у 2016-2018 роках військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які, як вважають слідчі ДБР, не відповідали встановленим вимогам і не можуть використовуватися у Збройних силах України.

5 липня Печерський суд столиці арештував на два місяці одного з колишніх підлеглих Павловського, ексдиректора департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки міноборони Андрія Араптанова.

7 липня суд обрав запобіжний захід директорові заводу «Кузня на Рибальському» Валерію Шандрі. Суд арештував Шандру на 60 діб з можливістю вийти під заставу в розмірі 444 млн грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ