Про це інформує ВВС.

Відомо, що 24-річна Луїза Єсперсен з Данії та 28-річна Марен Уеланд з Норвегії прибули на місячний відпочинок в Марокко 9 грудня. Обидві були студентками Університету Південно-Східної Норвегії.

Дівчата подорожували у передгір'ях гори Тубкаль, найвищої вершини Північної Африки, в 10 км від туристичного селища Імліл.

Тіла скандинавських студенток було знайдено 18 грудня в їхньому наметі. В обох були порізані шиї.

Пізніше в мережі з'явився відеозапис, на якому показано начебто обезголовлення однієї з дівчат. Він був поширений в соціальних мережах прихильниками бойовиків так званої «Ісламської держави».

Норвезька влада заявила в п'ятницю, 21 грудня, що, хоча вона все ще має перевірити запис, він здається дуже правдоподібним.

У відеозаписі вбивця говорить, що вбивство - «це помста за наших братів у Хаджині», маючи на увазі місто в східній Сирії, втрачене бойовиками так званої «Ісламської держави» цього тижня.

Після того, як це відео було розповсюджено, з'явився інший відеозапис з низькою якістю, в якому чотири чоловіки стояли перед прапором і стверджували, що є прихильниками «Ісламської держави».

Влада Марокко повідомила норвезькій поліції, що арештовані чотири чоловіки (три з них - на фото нижче - ред.) є тими самими людьми, які з'явилися на другому відео.

Зазначимо, в четвер та п'ятницю відбулися ще дев'ять арештів в різних містах Марокко за «підозрілі зв'язки з винуватцями терористичного акту».

Тіла Луїзи Єсперсен та Марен Уеланд тим часом доправили з марокканського міста Касабланка до Данії.

Троє з чотирьох підозрюваних у вбивстві студенток.

ІА "Вголос": НОВИНИ