Бойовики не надали дозволу координатору ОБСЄ Тоні Фрішу на зустріч із незаконно ув'язненими, які перебувають у тюрмі окупованого Луганська.

Про це 6 квітня повідомила перший віце-спікер Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, Україна наполягала на зустрічі Фріша із заручниками Дєєвим, Іванчуком та Орищуком, однак окупанти відмовили, що дозволять відвідати тільки трьох інших бранців.

«До цих заручників жодного разу, попри вимоги української сторони, протягом кількох років, не допускали нікого - ні МКЧХ, ні ОБСЄ. У нас є всі підстави для серйозного занепокоєння цим фактом і повною ізоляцією українських військових, незаконно утримуваних окупантами», - підкреслила Геращенко.

Вона додала, що світ і ОБСЄ «на жаль, підігрують цим грубим порушенням прав людини з боку РФ, не надаючи відповідної оцінки і реакції».

Геращенко повідомила, що через недопуск до заручників представника ОБСЄ, буде направлено лист до МЗС України і представника ОБСЄ у ТКГ Мартіна Сайдіка, в якому висловлять протест через недопуск до українських заручників, і через те, що посол Тоні Фріш дозволив собі в окупованому Донецьку стати учасником зйомок антиукраїнського пропагандистського відео.

«Це потребує окремої реакції з боку українського МЗС. .... Звернулася з проханням до президента Петра Порошенка, щоб тема звільнення заручників піднімалася під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 12 квітня», - додала віце-спікер ВР.

Нагадаємо, що координатор ОБСЄ зустрівся в Донецьку з кількома українськими заручниками.

Напередодні ОБСЄ зафіксувала новітнє озброєння Росії на окупованому Донбасі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ