Про це повідомили у посольстві РФ в США з посиланням на інформацію прокурора Східного округу Нью-Йорка.

Зазначається, що громадянин Росії А.Жуков, обвинувачений у "змові з метою здійснення комп'ютерного шахрайства", був екстрадований 18 січня та перебуває у в'язниці Брукліна.

"Найближчим часом співробітники генконсульства РФ відвідають Жукова і нададуть необхідне консульське сприяння", - додали у посольстві.

Зі ЗМІ відомо, що США заочно висунули звинувачення Жукову і ще п'ятьом росіянам і двом громадянам Казахстану у листопаді 2018 року.

Жуков відомий у хакерському середовищі під ніком Nastra і його підозрюють в накрутці переглядів рекламних роликів. Збиток оцінюють у 7 мільйонів доларів.

У США Жукову загрожує 20 років позбавлення волі, проте якщо він передасть ФБР і прокуратурі дані на його клієнтів, він може уникнути великого терміну ув'язнення.

Відомо, що в 2010 році Жуков переїхав до Болгарії і через посередників в США став отримувати "замовлення" на накрутку переглядів рекламних відеороликів за допомогою спамерських пошукових роботів. Жуков "накручував" перегляди за допомогою закуплених серверів. Коли рекламні компанії зрозуміли, що стали жертвами обману, вони звернулися до правоохоронців, які й затримали шахрая.

ІА "Вголос": НОВИНИ