Про це повідомив перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик, передає власкор Вголосу.

Олександр Пирожик наголошує на тому, що начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко намагається всіляко виправдати свою бездарність і некомпетентність, внаслідок чого депутати обласної ради практично висловили йому недовіру.

«Аби волиняни могли скласти для себе об’єктивну думку про дійсний стан справ у лісовій галузі на Волині, наведу фрагменти відповідей на запити обласної ради, які надійшли у т. ч. від контролюючих органів. Зважаючи на значний обсяг матеріалів, не даю повні тексти відповідей. Однак навіть із наведеного очевидно, що борги ВОУЛГ та підпорядкованих йому підприємств при Кватирку сягнули майже 122 мільйони гривень. В цьому легко переконатись, додавши суми збитків, завданих лісовому господарству Волині, які надали відповідні інституції. Зокрема: через порушення природоохоронного законодавства – майже 14,5 млн. грн.; через порушення фінансової дисципліни – понад 19 млн. грн; внаслідок кредиторської заборгованості – майже 88,5 млн. грн», - зазначає перший заступник голови обласної ради.

Також Олександр Пирожик висловив сподівання, що з цією інформацією ознайомиться і заступник голови Держлісагентства України, депутат обласної ради Володимир Бондар, котрий «не побачив серйозних аргументів» для звільнення головного лісівника Волині.

Нагадаємо, що 2 лютого Волинська обласна рада рекомендувала міністру аграрної політики звільнити начальника лісового господарства Волині Олександра Кватирка.

ІА "Вголос": НОВИНИ