Один з головних пропагандистських каналів держави - агресора Russia Today накручує перегляди своїх відео на Youtube та купує коментарі під ними.

Про це йдеться в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального.

Зазначається, що державний пропагандистський канал активно підробляє статистику переглядів і не гребує використовувати для цього порно - ресурси.

У Фонді боротьби з корупцією наголошують, що таким чином канал має змогу отримувати все більші і більші бюджети від російської влади.

Нагадаємо, що у лютому 2020 року головна редакторка телеканалу Маргарита Симоньян заявила, що cітка Youtube- каналів RT досягла 10 мільярдів переглядів, випередивши  всі всесвітньо відомі канали, від CNN до Аль-Джазіри.

Проте у ФБК переконані, що «зброю російської пропаганди номер один не дивиться практично ніхто», відтак керівництво каналу свідомо подає неправдиву інформацію своєму шефу президенту РФ Володимиру Путіну.

Повідомляється, що попри велику кількість переглядів на каналі, коментарів  під відео значно менше, і всі переважно іноземними мовами, де люди вказують своє ім'я або пишуть: «Ось коментар, про який ви просили».

Також звертаються увага на те, що чимало коментарів не мають жодного сенсу.

 

Як писав «Вголос»,  МЗС: Росія використовує пандемію у політичних цілях.

ІА "Вголос": НОВИНИ