«Оглядач» розповів, як в українських дитсадках вихователі знущаються зі своїх вихованців. При цьому досить часто за жорстоких працівників заступається начальство.

У Нікополі, що на Дніпропетровщині, спалахнув скандал у дитячому садку №36 «Сонечко». Як повідомила одна з мам хлопчика, помічник вихователя 10-ї групи Любов Мартинчук знущається з маленьких дітей.

Вона б'є їх «чарівною паличкою», відправляє до «в'язниці» (сусідньої порожньої кімнати) тих, хто не бажає вдень спати. А також погрожує заклеїти очі клеєм.

«Син ходить у цю групу півтора року. Я навіть не знаю, коли це все почалося. Але свого часу дитина навіть відмовлялася в садку ходити в туалет. Він цілий день терпів, і втік додому, щоб встигнути у туалет.

З повідомлень батьків у батьківській групі в месенджері стало зрозуміло, що багато дітей зазнали психологічного тиску і покарань від такої няні. Вони плачуть і не хочуть іти в садок і влаштовують істерику, побачивши няню Любу.

Діти розповідають, що у Люби часто поганий настрій, і вона кричить на них через те, що вони кришать на підлогу хліб і їй доводиться за ними прибирати. Б'є палицею по голові і руках, коли не може вдягнути дітей, кричить, якщо не може застебнути ремінь на штанах дитини. На дитину горлала за те, що в садку у неї почався розлад шлунка. Малюки бояться Любу, бо вона обіцяє заклеїти очі. Дітей, які балувалися, зачиняла у спальні і в туалеті.

На скарги батьків завідувачка дитячого садка №36 Світлана Григоренко не реагувала, запевняючи, що діти все вигадали.

Вона попросила дати їй два дні. За цей час методистка, без нашого відома, почала опитувати всіх дітей. А на зборах завгосподиня розповідала нам, що ми мало читаємо книжок дітям і мало приділяємо їм часу. Все закінчилося тим, що нам сказали – наші діти все вигадали, і нікого не каратимуть, а нам взагалі запропонували перевести сина до іншого садка», – розповідає мама.

Ще один випадок трапився навесні. У дитячому садку у Вишневому на Київщині дитині скотчем заклеїли рота. Мама не надала цьому розголосу, спробувала все вирішити в садку, де їй пообіцяли винних звільнити. Однак всі вони досі продовжують працювати.

До слова, у Первомайську Миколаївської області у дитячому садку вихователька також примудрилася заклеїти скотчем рота дитині через те, що вона голосно розмовляла. Мама звернулася зі скаргою в управління у справах дітей Первомайської міськради. Причому слова хлопчика підтвердили й інші діти. З'ясувалося, що їм часто заклеювали роти за погану поведінку.

Як писав «Вголос»,“Змушували жувати презерватив і били електрошокером”: у дитячому будинку жорстоко знущаються із дітей (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ