Президент України Володимир Зеленський нагородив українських військових, деяких з них – посмертно.

Як повідомляє прес-служба ОПУ, Зеленський підписав указ про присвоєння звання «Герой України» старшому солдату Андрію Волосу.

Золота зірка присвоєна бійцю посмертно за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Андрій Волос у різний час в 2015-2017 роках виконував бойові завдання в рамках антитерористичної операції, а в 2018-му – Операції об'єднаних сил. Рівно рік тому 28 червня 2018-го, поблизу населеного пункту Південне Донецької області він разом з товаришами по службі намагався евакуювати пораненого офіцера. Під час евакуації Волос отримав поранення в результаті снайперського пострілу і по дорозі в госпіталь помер.

Крім того, таким указом Зеленський відзначив державними нагородами військовослужбовців, які проявили особисту мужність і здійснили самовіддані дії, захищаючи Україну. Зокрема, орденами «За мужність» II і III ступенів, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику вітчизни» нагороджені 40 бійців, 11 з них – посмертно.

ІА "Вголос": НОВИНИ