Протягом останньої доби російські найманці 8 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, ще один випадок зафіксований з початку доби.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС.

Як зазначається, в районі Зайцевого ворог двічі відкривав вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем та міномети калібру 120 мм.

Під Попасною та Новоолександрівкою противник вів обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Біля Новотроїцького окупанти вели вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Поблизу Новолуганського окупанти два рази обстріляли наші позиції, використовуючи автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю, а біля Широкиного противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

В результаті підриву на ворожому вибуховому пристрої двоє українських військових отримали смертельні травми. Ще один солдат отримав вогнепальне поранення, йому надали допомогу і відправили до медзакладу. 

З початку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано ще одне порушення режиму припинення вогню: у напрямку Троїцького ворог здійснив обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Наші захисники відкривали вогонь у відповідь на ворожі дії.

Нагадаємо, за даними ЗСУ, на окупованих територіях Луганської та Донецької областей перебуває кілька тисяч військових з Російської Федерації. Проти України воює близько 2100 кадрових військових Збройних сил Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ