Володимир Омелян, колишній міністр інфраструктури України, припустив можливість формування довкола Дмитра Разумкова політичної платформи. яка виконуватиме роль «придворної» опозиції Володимира Зеленського.За його словами, з огляду на авторитарні тенденції чинного президента, його політичне майбутнє цілком може завершитися черговим Майданом.

Про це він заявив в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA

"Щодо ситуації з Разумковим, то я дуже боюсь, що б в нас крім абсолютно передбачуваної та контрольованої влади не з'явилось абсолютно передбаченої та контрольованої опозиції. Ось тут ідеальний варіант - зеленський і полум'яний, або напівполум'яний, або жевріючий Разумков, який об'єднує опозицію навколо себе і каже - так, я саме той", - говорить Володимир Омелян щодо можливого звільнення спікера українського парламенту Дмитра Разумкова. 

За словами ексміністра інфраструктури, процеси концентрації влади в руках президентах вигідні перш за все олігархам, про яких той ніби то бореться.

«Кілька дуже багато людей контролюють всю Україну, і владу. Декілька дуже багатих людей вирішили свого часу, що достатньо створити на телеекрані красиву казку, і українці в неї повірять. На жаль, вони виявились праві. І ми отримали Зеленського», - зауважив він.



Омелян застеріг, що з огляду на авторитарної тенденції Володимира Зеленського до одноосібного керування всіма гілками влади, цілком можливо, що своє президентство той може закінчити внаслідок чергового соціально-політичного зриву.



"Тут не буде іншого варіанту, аніж Майдан. Ми можемо малювати різні ілюзії, що парламентарі прокинуться, повернуть зарплати в конвертах та стануть патріотами. Ми хочемо вірити, що вони люди совісті. Але вони керуються навіть не страхом, а наживою. Їм платять, і вони за це виконують те, що вони виконують" - заявив він, коментуючи можливість відставки Володимира Зеленського законним шляхом. 

Довідка

Володимир Омелян (нар. 30 січня 1979-го року) - український дипломат та управлінець родом зі Львова. Освіту здобув в ЛНУ ім. І. Фрака (фінанси, міжнародні відносини) та НУ «Львівська Політехніка» (Економіка і підприємництво). З 2000-го року працював на різних посадах у державному апараті. У 2014-у році був призначений заступником міністра інфраструктури, а з квітня 2016-го очолив відомство у новому кабінеті Володимира Гройсмана. 

Після перемоги партії новообраного президента Володимира Зеленського на позачергових парламентських виборах 2019-го року, наприкінці серпня того ж року Володимир Омелян йде з посади міністра.






 

ІА "Вголос": НОВИНИ