На території державної дачі в комплексі «Пуща Водиця», яку орендує Катерина Одд, йде капітальне будівництво. Жодних дозвільних документів на ці роботи не видавалися, а керівництво «Пуща-Водиця» робить вигляд про непоінформованість будівництва, яке дозволить в подальшому орендарям приватизувати держдачу та землю під нею.

Про це йдеться в матеріалі Марії Землянської для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Катерина Одд – це дружина Рулава Одда, брата Станіслава Шевчука, якого два тижні тому звільнили з посади голови Конституційного суду. Підставою для такого рішення суддів КСУ цього стало нібито-то втручання Рулава Одда в кадрову політику суду.

Держдачу в «Пущі-Водиці», що належить Державному управлінню справами, з травня 2014 року по грудень 2018 року за документами винаймав сам Шевчук для родини брата. А з 2019 року у дворі дачі почалося зведення нового будинку.

Будівництво законне тільки за умови наявності договору оренди землі, для чого потрібне відповідне розпорядження КМДА. Також ділянка повинна бути сформована з окремим кадастровим номером.

В департаменті архітектурно-будівельного контролю міста Києва КМДА запевнили, що не надавали дозвільних документів на будівництво в комплексі відпочинку «Пуща Водиця» ДУС.

Не має згадки про будівництво серед держдач і на сайті ДАБІ.

Таким чином будівництво ведеться без дозвільних документів і незаконно. Але вже збудований будинок дозволить родині Одд зареєструвати право власності на нього і отримати 10 соток земельної ділянки під ним у якості безкоштовної приватизації.

В самій «Пуща-Водиця» стверджують, що в останні чотири роки не давали жодних дозволів навіть на реконструкцію. І запевняють, що і нині на території комплексу не проводиться жодних будівельних робіт.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ