Палата громад парламенту Великої Британії не підтримала угоду про вихід країни з Євросоюзу, який запропонував уряд прем'єр-міністра Терези Мей.

Як повідомляє ТСН із посиланням на ВВС, угоду підтримали лише 202 депутати, 432 – проголосували проти.

Наразі уряд має протягом трьох днів запропонувати інший варіант угоди. Серед інших можливих варіантів – отримання від Євросоюзу відтермінування для того, аби розробити нові домовленості або вихід країни з ЄС без будь-яких умов.

Нагадаємо, 10 грудня Європейський суд вирішив, що Велика Британія може в односторонньому порядку відмовитися від виходу з Європейського Союзу і відкликати відповідний документ з Європейської Ради.

Ввечері 14 листопада уряд Великої Британії після понад п'яти годин переговорів дав "зелене світло" проекту угоди про вихід країни зі складу Євросоюзу. Перед тим текст угоди на технічному рівні затвердили представники від ЄС і Великої Британії. Через тиждень, 25 листопада, цю угоду також затвердили лідери країн-членів ЄС, однак документ могла заблокувати Іспанія, адже вимагала чіткості у питанні британської заморської території Гібралтару.

8 грудня, на знак протесту проти узгодженої урядом угоди пішов з посади особистий парламентський секретар міністра оборони Великої Британії Вілл Куїнс, який вважає, що перемовини Лондона з ЄС щодо Brexit можуть затягнутися на довгі роки. За даними видання The Sunday Times, з цієї причини очікуються і подальші звільнення високопосадовців.

15 січня парламент Великої Британії проведе голосування щодо угоди з ЄС про Brexit, про яку з Брюсселем домовилася прем’єр-міністр Тереза Мей. Спершу воно мало відбутися 11 грудня, проте пізніше його офіційно перенесли.

ІА "Вголос": НОВИНИ