Європейський союз при цьому висуне певні умови Лондону. Таким чином вони намагаються не допустити, аби в майбутньому будь-який британський лідер поставив ЄС під загрозу.

Про це пише Reuters, посилаючись на проект рішення саміту.

За словами дипломатів ЄС, британська прем’єрка Тереза Мей попросила Євросоюз відкласти Brexit до 30 червня, але в Брюсселі обговорюється питання гнучкої відстрочки до кінця року або до березня 2020 року.

ЄС спробує встановити жорсткі умови, які не дозволять будь-якому наступнику Терези Мей зашкодити блоку в процесі виходу.

У проекті рішення саміту йдеться про те, що Британії буде надана ще одна відстрочка за певних умов, проте до якого часу – ще не вирішено.

«Сполучене Королівство має сприяти виконанню завдань Союзу і утримуватися від будь-яких заходів, які можуть поставити під загрозу досягнення цілей Союзу», - йдеться в проекті рішення саміту.

Зараз дата Brexit запланована на 12 квітня. Проте європейські лідери побоюються, що вихід Британії без угоди з ЄС викличе хвилювання на фінансових ринках, завдасть шкоди європейській економіці на 16 трильйонів доларів і підірве світову торгівлю.

Нагадаємо, Британія мала вийти з ЄС 31 березня.

Як відомо, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила в ЄС запит про продовження відстрочки Brexit до 30 червня.

Палата громад британського парламенту остаточно затвердила закон, який зобов’язує британську владу попросити нову відстрочку виходу Великої Британії з Євросоюзу.

ІА "Вголос": НОВИНИ