Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей обговорила з канцлером Німеччини Ангелою Меркель можливість відтермінування виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.

Про це повідомляє DW, посилаючись на офіс британського прем’єра.

Лідери обох країн обговорили прохання Лондону відкласти Brexit до 30 червня з можливістю перенести цю дату, якщо Мей зможе переконати британський парламент ратифікувати угоду з ЄС до цього.

«Прем'єр-міністр окреслила кроки, які уряд робить, щоб довести процес Brexit до успішного завершення та розповіла Анґелі Меркель про дискусії з опозицією, що тривають», - йдеться в повідомленні.

Агентство dpa повідомило, що після зустрічі з Мей, Анґела Меркель на засіданні фракції ХДС/ХСС у Бундестагу заявила, що вважає можливим перенесення Brexit на кінець 2019 - початок 2020 року.

Після переговорів з Меркель, Мей вилетіла до Парижа, де має провести черговий раунд переговорів щодо Brexit з французьким президентом Еммануелем Макроном.

Наразі вихід Великої Британії з ЄС запланований на 12 квітня. 10 квітня глави держав і урядів країн Євросоюзу зустрінуться на спеціальному саміті в Брюсселі, щоб обговорити подальшу долю Brexit.

Нагадаємо, dідтермінування Brexit: королева Єлизавета II схвалила законопроект/

Додамо, у Великій Британії парламент попросив Євросоюз відтермінувати Brexit.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ