Поки що неможливо підтвердити масштаби українських досягнень під час наступу українських військ на півдні. Російські підрозділи біля Херсона не укомплектовані та покладаються на крихкі лінії постачання через поромні та понтонні мости через Дніпро.

Такі висновки наразі робить Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

"Від ранку 29-го серпня декілька бригад Збройних сил України посилили артилерійський обстріл на ділянках фронту на півдні України. Українські далекобійні високоточні удари продовжують заважати поповненню російських військ.

Втім, наразі неможливо підтвердити масштаби українських досягнень", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що від початку серпня росія доклала значних зусиль для зміцнення своїх сил на західному березі Дніпра навколо Херсона. Зокрема, 49-ту загальновійськову армію Південного військового округу, швидше за все, посилили компоненти 35-ої загальновійськової армії Східного військового округу.

Водночас більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані та покладаються на крихкі лінії постачання через поромні та понтонні мости через Дніпро

«Така інтеграція підрозділів свідчить про значну реорганізацію російських сил в Україні. Тож є вірогідність, що росія зробила крок до раціоналізації декількох оперативних командувань, які сприяли її поганій роботі на початку вторгнення», – зазначили у розвідці.

Як писав «Вголос», в окупованих росіянами Херсоні та Новій Каховці сьогодні, 30 серпня, пролунало кілька вибухів.

Також ми повідомляли, що ЗСУ вдарили по 13 пунктах управління окупантів на Херсонщині.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

У Херсоні підірвали авто росіянина, якому окупанти дали посаду

Рух опору ліквідував окупантів, що приїхали подивитись на пожежу складу боєприпасів

У Мелітополі, біля «будинку розпусти», партизани підірвали ФСБшників

 

ІА "Вголос": НОВИНИ