Після відступу з Херсона російські війська зміцнюються на нових рубежах ближче до Криму. У Генічеську перебуватиме новий штаб окупантів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, до 12 листопада 2022 року російські військові майже завершили виведення військ, які утримували територію на захід від річки Дніпро.

З відступом від Херсона, росія зробила портове місто Генічеськ на Азовському морі «тимчасовою столицею» окупованого регіону. Ймовірно, окупанти також передислокують підрозділи військового управління до Генічеська.

«Вибір цього району, як командного вузла, натякає на пріоритети російських командирів, які зміцнюють оборону на півдні України», – йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, місто має гарні можливості для координації дій проти потенційних українських загроз як із Херсона на заході, так і через Мелітополь на північному сході, а також для отримання підкріплень із Криму.

"Насамперед, наразі він перебуває поза досяжністю українських артилерійських систем, які завдали серйозних збитків російським польовим командним пунктам", - зазначають у Міноборони Британії.

Як писав «Вголос», президент України Володимир Зеленський на саміті G20 назвав умови для припинення війни: він заявив, що війна може закінчитись, якщо росія відведе війська за кордони 1991 року та виплатить компенсацію за завдану шкоду.

Читайте також:

Росіяни перекидають війська з херсонського на донецький напрямок – ISW

Росія забрала гелікоптери з аеродрому Чаплинка на лівому березі Дніпра. Супутникові фото

ІА "Вголос": НОВИНИ