Десантний корабель Росії «Оленегорський горняк» майже напевно зазнав серйозних ушкоджень. Атака дронів поблизу Новоросійська стала серйозним ударом для Чорноморського флоту.

Про це у Twitter-акаунті написала розвідка Британії.

«Знімки судна, яке хитається на 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків було пробито, або що зусилля екіпажу з усунення пошкоджень виявилися неефективними», - пише розвідка.

Зазначається, що корабель поповнив Чорноморський флот росії після повномасштабного вторгнення країни-терориста на територію України. Зокрема РФ використовувала його для перевозки військових, а також цивільних вантажів до Криму після удару по Керченському мосту.

«Оленегорский горняк» вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військовим кораблем, серйозно пошкодженим або знищеним після потоплення крейсера «Москва» 13 квітня 2022 року.

Зокрема розвідка Британії називає атаку дронів значним ударом по Чорноморському флоту Росії, який раніше передислокував більшість своїх підрозділів до Новоросійська через високу загрозу для Севастополя.

Нагадаємо, сьогодні вночі у Чорному морі атакували російський танкер.

ІА "Вголос": НОВИНИ