Звільненнями в командуванні армії Росії Кремль намагається перекласти провину за поразки у війні проти України. Цьому можуть свідчити чергові перестановки.

Про це повідомляє на своїй Twitter-сторінці Міністерство оборони Великобританії.

Так, 3 листопада 2022 року генерал-майора Олександра Лінькова було призначено тимчасово виконуючим обов’язки командувача ЦВО РФ.

Зокрема, Ліньков змінив генерал-полковника Олександра Лапіна, якого нібито було звільнено з посади наприкінці жовтня 2022 року.

«Якщо підтвердиться, це стане результатом серії звільнень старшого російського військового командування з початку вторгнення в лютому 2022 року. Командувачі Східного, Південного та Західного військових округів були замінені на початку цього року», - повідомляють у британській розвідці.

У Міноборони Британії нагадують, що Лапіна широко критикували за «низьку результативність на полі бою в Україні». А саме лідер Чечні Рамзан Кадиров і глава ПВК «Вагнера» Євген Пригожин.

«Ці звільнення є зразком звинувачення вищих російських військових командирів за невдачі в досягненні російських цілей на полі бою. Частково це, ймовірно, спроба ізолювати та відвести провину від російського вищого керівництва всередині країни», - припускають у розвідці.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ