Великобританія може перекинути до України до 600 британських військовослужбовців на тлі загрози військового вторгнення Російської Федерації. Оперативна група готова розвернутися на українській території в стислі терміни.

Про це повідомляє The Mirror.

Видання з посиланням на джерела повідомляє, що британські спецпідрозділи попередили про можливу відправку до України протягом декількох годин. Підготовка почалася після того, як глави оборонних відомств і MI-6 повідомили, що президент Росії Володимир Путін представляє явну і реальну небезпеку для України й Заходу.

Зараз створюється зведена група з представників спецпідрозділів, розвідувального полку, медиків, інженерів і зв'язківців. До неї увійдуть до 400 десантників 16-ї повітряно-штурмової бригади.

«Підрозділу бригади було сказано, що його, можливо, буде треба розгорнути його в дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їх оснащення упаковано, і вони готові летіти до України і або приземлитися, або десантуватися з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків», - повідомило джерело.

Нагадаємо, озброєні білоруські силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ