Борис Джонсон може відмовитися платити ЄС 30 млрд фунтів відступних у разі виходу Лондона з євроспільноти без угоди.

Про це повідомляє The Mail on Sunday.

Як зазначається, Джонсон збирається повідомити Брюссель, що не виплачуватиме 30 мільярдів фунтів відступних, якщо ЄС відмовиться переглядати угоду щодо Brexit.

Таким чином,

узгоджена із ЄС урядом Терези Мей сума відступних за вихід з євроспільноти може бути скорочена з 39 млрд фунтів стерлінгів (47,7 млрд доларів) до 9 млрд фунтів (11 млрд доларів) через відсутність компромісу у питанні досягнення угоди про умови Brexit між Лондоном та Брюсселем.

Експерти вважають, що відмова виплати грошей може призвести до поглиблення конфлікту міє Лондоном та Брюсселем. У разі невиплати ЄС може потребувати ці гроші через суд.

Напередодні глава Європейської Ради Дональд Туск і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розсварилися через вихід Британії з ЄС. Сторони не дійдуть згоди щодо угоди, яка була підписана раніше. Джонсон хоче внести до неї правки, а Брюссель не хоче. Тож вихід Британії з ЄС може відбутися без угоди.

Нагадаємо, Велика Британія готується до «жорсткого» виходу, що може призвести до дефіциту продуктів, ліків, палива та конфлікту з Ірландією.

ІА "Вголос": НОВИНИ