За його словами, для цього не обов"язково виснажувати себе дієтами і вже точно не потрібно вести щоденні підрахунки калорій, пише newsyou.info.

У першу чергу вчений радить подбати про мікрофлору кишківника, в його нижній частині міститься близько 100 трильйонів мікробів, від роботи яких залежить робота всього організму. Саме мікроби допомагають перетравлювати їжу, вони ж відіграють ключове значення для стану імунної системи. А на здоров"я кишківника й кількість корисних мікроорганізмів впливає їжа.

Відтак науковець виділив три основні правила, яких слід дотримуватись, аби вага була в нормі: 1) вживати лише натуральні продукти, 2) збільшити споживання клітковини, 3) раціон має бути різноманітним. 

Ще один важливий нюанс, особливий акцент слід робити на кисло-молочних продуктах (без підсолоджувачів), а також квашеній капусті й перших стравах. 

ІА "Вголос": НОВИНИ