Британська туристична компанія Thomas Cook, яка діяла з 1841 року, оголосила про банкрутство і ліквідацію.

Про це йдеться на сайті компанії Thomas Cook.

«Британська туристична компанія Thomas Cook, що веде свою історію з 1841 року і вважається найстарішою у світі в цьому сегменті, оголосила в понеділок, 23 вересня, про своє банкрутство і ліквідацію», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спроба фірми отримати у приватних інвесторів близько 200 млн фунтів стерлінгів ($250 млн) провалилася.

«Попри значні зусилля, переговори не призвели до досягнення угоди між акціонерами й кредиторами, – наголошується в заяві, оприлюдненій прес-службою Thomas Cook. – Правління компанії таким чином дійшло висновку, що у нього немає іншого вибору, крім як негайно приступити до примусової ліквідації».

У зв'язку з цим компанія заявила про негайне припинення торгових операцій, скасування всіх намічених авіарейсів, а також про визнання недійсними путівок.

Це рішення зачіпає понад 600 тис. туристів у всьому світі.

Оголошено про припинення всіх рейсів та розгорнуто кампанію з повернення понад 150 000 британців. Близько 22 000 працівників Thomas Cook, у тому числі 9000 у Великобританії та 4500 у Німеччині, стикаються з безробіттям.

Фірму переведено під контроль арбітражного керуючого, який від імені британської служби з питань неплатоспроможності буде спостерігати за процесом ліквідації.

Раніше повідомлялося, що співробітники готелю Les Orangers в Тунісі заблокували десятки британських клієнтів туроператора Thomas Cook в готелі і зажадали ще раз оплатити за проживання.

ІА "Вголос": НОВИНИ