Після звільнення Руслана Демченка очільником Комітету з питань розвідки при президентові України став Кирило Буданов.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до українців.

«Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов буде очолювати комітет з питань розвідки при президентові України»,  – сказав він.

Довідково:

Комітет з питань розвідки – допоміжний орган при президентові, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо здійснення керівництва, координації та контролю за діяльністю розвідувальних органів України.

Кирило Буданов є офіцером Головного управління розвідки Міноборони. У квітні 2019 року російські диверсанти здійснили замах на нього.

Громадянин росіїпідірвав автомобіль Буданова, проте вибухівка здетонувала під час закладання, і керівник групи диверсантів отримав тяжкі поранення. Всіх причетних до замаху затримали.

25 липня президент Володимир Зеленський звільнив першого заступника секретаря РНБО Руслана Демченка, а також усунув його з посади начальника Комітету з розвідки.

Як повідомили в Офісі президента Демченка було звільнено з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) через проблеми зі здоров'ям. 

Варто зауважити, що саме Демченку протягом двох останніх років звітували всі розвідки України – прикордонники, зовнішня розвідка та інші спецструктури.

Читайте також:

Стало відомо, хто стане новим генпрокурором України

Зеленський призначив нового командувача Силами спецоперацій

 

ІА "Вголос": НОВИНИ