Кількість ракет, що залишилися в росії на даний момент, вистачить на два-три масованих удари по Україні. У той же час, рф не здатна поставити на бойове чергування свої нібито новітні гіперзвукові ракети «Циркон» та міжконтинентальні «Сармат».

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Liga.net

"Тієї кількості ракет, яка залишилася - якщо взяти суто математично їхні розрахунки - вистачить з їх інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І в принципі вони закінчаться взагалі", – зазначив Буданов.

Він наголосив, що спочатку РФ била по українській критичній інфраструктурі раз на тиждень, потім - раз на 10 днів, раз на два тижні, а зараз пауза триває ще довше.

"Цей проміжок часу обумовлений виключно однією проблемою: скорочення ракетного арсеналу рф. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Незважаючи на всі їхні спроби - це нереально", – пояснив Буданов.

Глава ГУР додав, що росіяни бережуть ракети «Кинжал» через їхню обмежену кількість. Дається взнаки також брак комплектуючих для їх виготовлення через санкції. Хоча деякі компоненти рф і завозить завдяки паралельному імпорту, частину, незважаючи ні на що, так і не може дістати.

«Їх всього на початок війни було, наскільки я пам'ятаю, 47 штук. За цей час вони змогли зробити кілька, поки були запчастини. Це несерйозно. Можна лякати світ тим, що маєш »Кинжал«. Але коли починаєш їх реально використовувати – що далі? Можеш зробити 47 ударів. Для розуміння, »Іскандерів" використано понад 900. Що таке 47?", – каже глава розвідки.

Читайте також:

Стало відомо звідки на Львівщину готували напад на Різдво

У ЗСУ прокоментували вибух на російському аеродромі «Енгельс»

У Криму затримали «наглядача» Кадирова: що відомо

 

ІА "Вголос": НОВИНИ