Українці отримали і кардинально нового президента, і кардинально нову більшість у Раді. Насправді все вийшло найкращим чином, як тільки можна було очікувати.

Про це «Вголосу» розповів експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

«Хоча ми і не знаємо, що це буде за більшість у Раді – найімовірніше, «трухлява», там буде багато ідіотів, які пройшли на багатьох мажоритарних округах, - зазначив він. - Але піна вляжеться, бо завжди виникає необхідність у професіоналах та правильному управлінні державою. Але треба пам’ятати: не можна стару систему змінювати в межах старих уявлень. Тому масштаб завдань перед Зеленським великий».

Також Романенко додав: «Проте я не боюсь того, що партія Зеленського отримала так багато голосів, незважаючи на всі розмови про загрозу диктатури. Адже якщо є така концентрація влади, значить є така сама концентрація відповідальності. І тепер президентові важко буде казати, що це «папірєднікі вінавати», «ми не можемо зробити, бо партнери по коаліції не хочуть голосувати» тощо».

За його словами, ми тепер нічого цього слухати не будемо, бо є пряма відповідальність. Є президент, є його монокоаліція та правляча верхівка від неї – все, у вас всі карти в руках. «Можете виконувати все, про що ви говорили і робити з цієї країни цукерочку», - уточнив він.

Більше читайте тут: «Стара гвардія» «пролетіла». Хто прийшов натомість?».

ІА "Вголос": НОВИНИ