Лікарі розповіли, скільки шоколаду варто вживати, аби сильно не нашкодити здоров'ю.
Про це пише «РБК-Україна».
Так, фахівці переконані: зовсім виключати шоколад з раціону не варто.
Як стверджують фахівці, при помірному вживанні шоколаду, знижується ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Такий висновок вчені зробили за результатами аналізу даних про стан здоров'я понад 300 тисяч добровольців. Серед інших позитивних впливів цього продукту на організм - підвищення рівня «хорошого» холестерину. Також шоколад блокує запальні процеси, покращує стан судин. Позитивні властивості шоколаду пояснюються вмістом в продукті таких корисних речовин, як катехін, проціанідини та епікатехін.
На думку медиків і вчених, найбільш корисним шоколадом є той, в якому найнижчий вміст цукру і найвищий вміст какао. Мова йде про гіркий (темний) шоколад. Також слід стежити за обсягом споживаного продукту. Безпечна денна доза темного шоколаду становить 50 грамів, а молочного - 20 грамів.
Медиками розрахована певна доза вживання шоколаду, перейшовши яку людина може вмерти: 3 г на кожен кілограм ваги. Так, наприклад, якщо вага людини становить 70 кг, то 17 кг шоколаду може стати смертельною дозою для людини. Однак на практиці були відомі випадки, коли, з'їдаючи 5 кг шоколаду, людина помирала. Дітям, які не досягли 10-річного віку, особливо не рекомендується вживати понад 1 кг шоколаду на день.
Як писав «Вголос»:
- Не їжте – втратите силу: назвали заборонені для чоловіків продукти.
- Не їжте , бо знищите організм: назвали продукти, які категорично не можна вживати у спеку.
- Врятує ваш імунітет: лікар розказала, які продукти потрібно обов’язково їсти восени.
- Не їжте цього, бо ніколи не схуднете: лікар назвала продукти, які вбивають всі ваші дієти.
ІА "Вголос": НОВИНИ