Американські вчені з'ясували, що вживання їжі впливає на розвиток деменції. За словами дослідників, люди, чий раціон складається в основному з переробленого м'яса, картоплі й солодощів, більш схильні до цього захворювання, ніж ті, хто вживає різноманітнішу їжу.
Про це йдеться в прес-релізі за результатами наукової роботи про небезпеку їжі для мозкової діяльності, пише MedicalXpress.
У ході дослідження (в ньому взяли участь 209 осіб із середнім віком 78 років і деменцією та 418 осіб такого ж віку, статі та рівня освіти, без когнітивних порушень) добровольці розкрили, які продукти вони вживали протягом року та як часто.
Виявилося, що основу раціону харчування пацієнтів з деменцією становило перероблене м'ясо, алкоголь та солодощі. Люди без слабоумства часто їли м'ясо в поєднанні з фруктами, овочами й морепродуктами.
ІА "Вголос": НОВИНИ