Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що уряд опрацьовує питання постачання озброєння Україні. При цьому він підкреслив, що коли будуть результати — Берлін повідомить.

Про це він повідомив на спільному брифінгу з президентом Зеленським.

«Ви знаєте про ставлення Німеччини в питанні поставок зброї. Ви знаєте, що ми й так найбільший фінансовий донор для України. Це питання ми опрацьовуємо знову і знову, якщо щось зміниться – ми вам повідомимо», - заявив Шольц.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що Берлін поставить Україні 5000 військових захисних шоломів. 

Україна вже деякий час просить у Німеччини про постачання озброєнь для захисту від можливого великомасштабного нападу Росії, включаючи бойові кораблі та зенітні системи.

Канцлер Олаф Шольц та міністр закордонних справ Анналена Бербок нещодавно однозначно відкинули можливість постачання летальної зброї Україні.

Також, під час свого візиту в Україну міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вирушила на схід, у тому числі у Широкине, що знаходиться фактично на лінії зіткнення.

Вона поспілкувалася з українськими військовими про поточну ситуацію та провела поруч із лінією зіткнення близько 40 хвилин. Бербок зазначила, що покинуте селище виглядає «дуже пригнічуюче» і є «свідченням факту, що посеред Європи триває війна». 

Тим часом вже 14-й літак з військовою допомогою від Сполучених Штатів вночі, 11 лютого, прибув у Київ.

Також, через загрозу російського вторгнення, Великобританія збільшить військову та економічну допомогу Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ