Будувати Україну майбутнього без міцної національної держави - це те саме, що одягати штани через голову. І штани порвуться і голими зостанетеся.

Про це написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» політолог Михайло Басараб.

"Дехто пише, що перемога Зеленського зумовила новий розлам: на Україну минулого і майбутнього. Результат Зеленського - це, мовляв, вирок «вишиванкам» і прагнення 73% до якоїсь інноваційної хайтек-країни. На жаль, все набагато банальніше. Перемога Зеленського - це значною мірою відгомін совка у нашій свідомості. З найгіршими його супутниками: патерналізмом, байдужістю, неосвіченістю і культурним провінціалізмом. Успіх Зеленського плекали «свати» і жарти про «тьощу на 8 Марта». Діджитал був лише миттю у його кампанії.

Не виключаю, що якась кількість освічених романтиків або зацікавлених осіб зображають це як порив у майбутнє. Існує незначна ймовірність, що так і станеться. Незначна. Але на Зеленського відгукнулися совкові рецептори. Совок ще сидить у кожному з нас. І на Донбасі, і в Галичині. Радянська, а потім російська пропаганда, пропрацювали нас аж до останньої нитки.

Будувати Україну майбутнього без міцної національної держави - це те саме, що одягати штани через голову. І штани порвуться і голими зостанетеся", - зазначив Басараб.

ІА "Вголос": НОВИНИ